Τελική εκδήλωση - Γιορτή του Προγράμματος WeC.A.R.E.

Μήνυμα σφάλματος

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls στην menu_set_active_trail() (γραμμή 2385 του /home/ppapinfo/public_html/connecting4caring.gr/includes/menu.inc).
Διεθνές Πρόγραμμα We C.A.R.E. 2013-2014

Στις 4 Ιουνίου 2014, πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας εκδήλωση με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του Διεθνούς Προγράμματος «WeCARE» (2013-2014).

Το Διεθνές Πρόγραμμα WeC.A.R.E. αποτελεί ένα πρόγραμμα με σκοπό την προαγωγή του θετικού κλίματος και της ψυχικής ανθεκτικότητας στη σχολική κοινότητα που διοργανώθηκε από το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Κ.Ε.Ε.ΣΧΟ.ΨΥ) και την Εταιρεία Σχολικής και Οικογενειακής Συμβουλευτικής και Έρευνας (Ε.Σ.Ο.Σ.Ε). Το πρόγραμμα αποτέλεσε μέρος του πολυεπίπεδου προγράμματος πρόληψης, ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και παρέμβασης «ΣΥΝ-ΦΡΟΝΤΙΖΩ» («Connecting for Caring» C4C-www.connecting4caring.gr) το οποίο υλοποιήθηκε με την ευγενική δωρεά του ιδρύματος  Σταύρος Νιάρχος.

Στο Διεθνές Πρόγραμμα WeC.A.R.E. 134 εκπαιδευτικοί και 2060 μαθητές από 131 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας καθώς και από τις παρακάτω χώρες: Μ.Βρετανία, Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ιρλανδία, Καναδά, Κύπρο, Ολλανδία, Σουηδία και Αιθιοπία. Παράλληλα διεξάγεται μια πρώτη πιλοτική ομάδα στην αγγλική γλώσσα στην οποία συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές από σχολεία της Ελλάδας, των ΗΠΑ και του Βελγίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από τους εκπαιδευτικούς, στις οποίες παρουσίασαν τις δραστηριότητες που εφάρμοσαν στις τάξεις τους, τις θετικές επιδράσεις και την ανάγκη για συνέχιση της σημαντικής στήριξης που προσφέρει το πρόγραμμα. Για να δείτε τις παρουσιάσεις κάνετε κλικ

Eκπαιδευτικοί που παρουσίασαν δραστηριότητες που εφάρμοσαν στην τάξη τους στην τελική γιορτή του Διεθνούς Πρόογράμματος WeC.A.R.E.

Α. Βλαζάκη, Α. Πότογλου-13ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας

Α. Βαϊτση, Α. Γιαννακοπούλου-1ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου

[Παρουσίασαν οι μαθητές του Β1 και Β2: Δ. Αλεξανδρής, Π. Κεσίσογλου, Α. Κεσίσογλου. Δ. Κρεντς, Δ. Κωτσαλάς, Μ. Λινάκη, Φ. Μαϊόπουλος, Σ. Μίντζης, Ρ. Μίντζη, Λ. Μιχαλόπουλος, Γ. Μπελίας, Ε. Πάλλη, Κ. Πολυζώη, Η. Ταβουλάρη, Μ. Τζούλη, Θ. Τρικκαίος]

Σ. Μπαζάνη-Νηπιαγωγείο Βουλής των Ελλήνων

M. Γρηγοράκη-11ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης

Δ. Παπαδόπουλος – Α. Γκοράτσα-Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο Λονδίνου (Παρουσίαση από επιστ.  συνεργάτη του Προγράμματος)

Η. Γεραρής – Β. Γαλατσίδας-5ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου

Ε. Μπλιάτκα-7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς

Γ. Μπουμπούσης-8ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

[Παρουσίασανωοι μαθητές του Ε1: Φ. Βέλλης, Α. Αλεξίου, Α. Γιαννακίδου, Κ. Βουλβουντζή, Κ. Ελευθεριάδη, Ι. Ελευθεριάδου, Σ. Αντωνάτος, Λ. Γιανουσλάρι]

Χ. Τσιφάκης – Ε. Αναγνωστοπούλου -4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου

Μ. Βασιλοπούλου-12ο Γυμνάσιο Αχαρνών

Μ. Πλατσή-ΙΙΙ Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών

(Παρουσίαση από επιστ.  συνεργάτη του Προγράμματος)

Ν. Τζιβιέρη-Αρχιμήδεια Ακαδημία, Μαϊάμι, Φλόριδα

(Παρουσίαση από επιστ.  συνεργάτη του Προγράμματος)

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα κάνετε κλικ εδώ

 

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 
Τετάρτη, Ιούνιος 4, 2014 (All day)
Πρόγραμμα παρέμβασης: 
Έτος: